Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Tel: 0548 – 540400
receptie@deleeuwinstallaties.nl

Warmtepompen

Is uw huis klaar voor de toekomst?

Wist u dat u vanaf 2026 als huiseigenaar verplicht bent om bij vervanging van uw cv-ketel over te stappen naar een (hybride) warmtepomp? Het kabinet wil met deze maatregel de transitie naar duurzame energie versnellen. Met een hybride warmtepomp kan het gasverbruik aanzienlijk dalen en draagt u uw steentje bij aan het behalen van de klimaatdoelen.

Een hybride warmtepomp installatie bestaat uit een warmtepomp en een cv-ketel die met elkaar samenwerken. De cv-ketel zorgt voor warm water en de warmtepomp voor de verwarming in de woning. De ketel zal bijspringen zodra de warmtevraag hoog is.

Bent u een huiseigenaar en bezit u een cv-ketel die binnenkort aan vervanging toe is, dan heeft u 2 opties:

of u vervangt uw huidige cv-ketel voor een (hybride) warmtepomp en u bespaart direct op uw gasrekening of uw woning wordt zelfs geheel gasloos.

of u vervangt uw huidige cv-ketel nog vóór 2026 door een nieuwe ketel.

Goed om mee te nemen in uw overweging, op dit moment worden er nog aantrekkelijke subsidies aangeboden voor het laten installeren van een warmtepomp.

Update mei 2024: In het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartners staat dat de voorgenomen verplichting om bij vervanging van een cv-ketel in 2026 een (hybride) warmtepomp te installeren niet doorgaat.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een installatie die op een milieuvriendelijke manier een woning kan voorzien van warm water en verwarming. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met deze installatie te koelen. Een warmtepomp maakt voornamelijk gebruik van energie uit de omgeving denk hierbij aan de buitenlucht, afvoerlucht of de bodem.

Een warmtepomp aanschaffen is vaak een grote investering. Daarentegen zal het direct effect hebben op de energierekening en is het een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv ketel. De kosten voor de installatie van een warmtepomp hangt onder andere af van de grootte van de woning en het vermogen van de pomp. De overheid stimuleert met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) woningeigenaren om te investeren in de opwekking van duurzame energie of om energie te besparen.

Door naast het installeren van een warmtepomp ook te kiezen voor  zonnepanelen is het mogelijk om de CO2 uitstoot van een woning naar nul te brengen. Omdat iedere woonsituatie verschilt zullen wij ter plaatse de situatie opnemen. Aan de hand van de opname zullen wij voor u een passende offerte maken.

warmtepomp werking

Websites voor meer informatie over:

Realisatie: Stimmt
Sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.