Is uw huis klaar voor 2026?

2024 staat voor de deur! Tijd om plannen te maken voor de toekomst. Waar gaan we naar toe op zomervakantie, maar denk ook aan welke investeringen er nog aan zitten te komen.

 

Wist u bijvoorbeeld dat u vanaf 2026 als huiseigenaar verplicht bent om bij vervanging van uw cv-ketel over te stappen naar een (hybride) warmtepomp. Het kabinet wil met deze maatregel de transitie naar duurzame energie versnellen. Met een hybride warmtepomp kan het gasverbruik aanzienlijk dalen en draagt u uw steentje bij aan het behalen van de klimaatdoelen.

 

Een hybride warmtepomp installatie bestaat uit een warmtepomp en een cv-ketel die met elkaar samenwerken. De cv-ketel zorgt voor warm water en de warmtepomp voor de verwarming in de woning. De ketel zal bijspringen zodra de warmtevraag hoog is.

 

Bent u een huiseigenaar en bezit u een cv-ketel die binnenkort aan vervanging toe is, dan heeft u 2 opties:

  • of u vervangt uw huidige cv-ketel voor een (hybride) warmtepomp en u bespaart direct op uw gasrekening of uw woning wordt zelfs geheel gasloos.
  • of u vervangt uw huidige cv-ketel nog vóór 2026 door een nieuwe ketel.

 

Goed om mee te nemen in uw overweging, op dit moment worden er nog aantrekkelijke subsidies aangeboden voor het laten installeren van een warmtepomp.

 

Is uw woning toe aan een nieuwe installatie en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel 0548- 54 04 00 of stuur een mailtje naar receptie@deleeuwinstallaties.nl.

Bezoek onze pagina warmtepompen voor meer informatie over o.a. subsidie mogelijkheden.

Update mei 2024: In het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartners staat dat de voorgenomen verplichting om bij vervanging van een cv-ketel in 2026 een (hybride) warmtepomp te installeren niet doorgaat.

De Leeuw warmtepomp

Realisatie: Stimmt
Sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.