Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Tel: 0548 – 540400
receptie@deleeuwinstallaties.nl

Klimaatinstallaties

Een klimaatinstallatie zorgt voor een comfortabel en gezond binnenmilieu van een gebouw. Door de temperatuur en ventilatie te regelen met één of meerdere installaties kan er een ideaal binnenmilieu bereikt worden. Steeds vaker wordt er gekozen voor installaties die duurzaam zijn, zuinig zijn in energieverbruik en van hoge kwaliteit zijn.

Warmtepompen
Een warmtepomp is een installatie die op een milieuvriendelijke manier een woning kan voorzien van warm water en verwarming. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met deze installatie te koelen. Een warmtepomp maakt voornamelijk gebruik van energie uit de omgeving denk hierbij aan de buitenlucht, afvoerlucht of de bodem. Het is een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel.

Met een warmtepomp kan energie naar de juiste temperatuur gebracht en afgegeven worden aan een lage temperatuursysteem zoals vloerverwarming. Door de prijs van een volledige warmtepomp en de isolatie van een gebouw wordt er in sommige gevallen gekozen voor een hybride warmtepomp. Deze wordt gecombineerd met een cv-ketel. Deze ketel zorgt voor warm water en springt bij als de buitenlucht te koud is om hier energie van op te halen.

Vloerverwarming
Vloerverwarming kan in een ruimte gelijkmatige warmte afgeven wat ervoor zorgt dat binnen een ruimte de temperatuur grotendeels overal gelijk is. Voor het verwarmen van de vloer is een lagere watertemperatuur nodig. Daarnaast is vloerverwarming in de vloer verwerkt en neemt het verder geen ruimte in beslag zoals radiatoren dat doen. Vaak wordt deze installatie gecombineerd met een warmtepomp om op deze manier nog meer energie te besparen.

Cv-ketel
Al vele jaren wordt er gekozen voor een cv-ketel. Een combi cv-ketel kan zowel zorgen voor warm water als verwarming.

Door kostenbesparing en (mindere) isolatie van een gebouw wordt er in sommige gevallen gekozen voor een combinatie van een cv-ketel met een hybride warmtepomp.

Airconditioning
Steeds vaker willen wij naast het verwarmen van een ruimte ook kunnen koelen. Een airconditioning is hiervoor een goede keus. De nieuwere airco systemen worden steeds stiller waardoor je niet meer merkt dat deze aanstaat. Bepaalde airco’s hebben naast koelen ook een verwarm mogelijkheid waardoor u het hele jaar door gebruik kunt maken van deze installatie.

Mechanische ventilatie
Om een comfortabel en gezond binnenmilieu te creëren is de aanvoer van zuurstof en afvoer van vervuilde lucht, warmte en vocht van groot belang. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor middels een ventilatiebox lucht via ventielen en ventilatieroosters in ruimtes wordt aan- en afgevoerd.

Warmte terugwin systeem
Door mechanische ventilatie te combineren met een warmte terugwinsysteem kunt u het energieverbruik verminderen. Een warmte terugwininstallatie zorgt ervoor dat warmte aan de af te voeren lucht wordt onttrokken. Deze warmte wordt direct afgegeven aan de nieuwe schone lucht.

Daikin installatie

Realisatie: Stimmt
Sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.